sebesség átláthatóság — Venture Capital Summit

Ismételten: sebesség, átláthatóság, szerződési feltételek

 

A Traction Tribe a Portus Buda Group FMC tőkealappal együttműködésben 14 projektbe fektetett be egyéves működése során. A válallkozásokkal való kapcsolatfelvételtől kezdve 4-6 hét alatt lezajlik a befektetési folyamat. Az akcelerátor Term Sheet-je publikus, az alapítók részesedése átlagosan 10%-os mértékben hígul. A szerződési feltételek az amerikai best practice-eket követik. A Traction Tribe a 10 legaktívabb akcelerátor között szerepelt a Fundacity 2015 májusi kutatásában. 

A Traction Tribe - PBG FMC kooperáció egy év alatt jogi és gazdasági szempontból is összehangolta a Jeremie program szabályait az amerikai kockázati tőke szabályaival, létrehozva ezzel egy teljesen egyedülálló modellt, ami magyar startup vállalkozások számára képes megnyitni az Egyesült Államok piacát úgy, hogy a termékfejlesztés Magyarországon, az értékesítés az USA-ban zajlik. 

Ezzel a megoldással szeretnénk megmutatni, hogy lehet Magyarországon is fenntartható módon olyan sikeres vállalatokat építeni, amik a globális piacokon is megállják a helyüket. Nagyon reméljük, hogy a magyar kockázati tőkepiac sebesség, átláthatóság és szerződési feltételek tekintetében követi a TT-PBG által kitaposott úton.